2012

De volgende kippen hebben kuikens gehad:


Caren werd broeds op een onbekende datum, verwacht is dat ze op 23-7-2012 broeds werd. Ze had 7 kuikentjes. Allemaal verschillende gekleurd maar toch allemaal met buff kleur erdoor. Het blijken drie hennetjes en vier haantjes. De haantjes zijn op 23-10-2012 meegenomen. De drie hennetjes bleven nog even bij hun moeder. Ik heb een hennetje uitgekozen en de anderen zouden met het haantje van dat jaar, Nina en Kasper kruising, naar een goed huisje gaan. Maar uiteindelijke zijn de hennetjes apart van het haantje weg gegaan naar een lief hebber in Usquert. Het haantje is naar een handelaar gegaan. De hennetjes zijn weg gegaan op 28-11-2012. Het haantje op 29-11-2012 naar de handelaar.

Catootje werd broeds op 31-5-2012 en heeft een week zonder eieren gezeten. Toen heb ik maar eieren laten liggen van de nog leggende kippen. Dit munde uit op 3 eieren van Nina en 3 eieren van Katrijn. Een week voor het eerste kuiken uit kwam werd Nina broeds en heeft nog een week bij Catootje in gelegen. Het zijn dus ook haar kuikens geweorden. Donderdag 28-6-2012 kwamen er 2 kuikentjes uit. Een witte van Katrijn haar eieren en een zwarte uit Nina haar ei. Helaas was het zwarte kuiken de volgende dag dood. De dag erna liepen Nina en Catootje met hun enigs kind. Onder Katrijn, die ook broeds werd op dat moment maar toch later weer broeds af, lag nog een ei van Nina. Omdat Katrijn dat dood zou pikken omdat het te vroeg uit zou komen voor haar broed periode, pas 3 dagen broeds, heb ik het in een broedmachine van de buurman laten uitkomen. Hij heeft het kuiken nog moeten helpen om uit te komen. Het was een prachtig blauw kuikentje. Dit was uitgekomen op zaterdag 30-6-2012. Nina en Catootje hebben het kuiken gelijk geadopteerd. Het witte kuiken was duidelijk een haantje. Het blauwe kuiken leek op een hen. Nu 24-10-2012, is het duidelijk geworden dat het toch een haantje is. Hij zou met de hennetjes van Caren haar laatste nest naar een huisje gaan maar uiteindelijk is hij op 29-11-2012 naar een handelaar gegaan omdat de hennetjes alleen een plekje konden krijgen.

Kaatje werd broeds op 31-5-2012 en heeft bijna twee week zonder eieren gezeten. Daarna heeft ze zeven eieren van japanse kwartels gekregen. Helaas was dit allemaal onbevrucht. Gelukkig lag er nog een ei onder Katrijn dat te vroeg zou uitkomen, eigenlijk een ei van Nina en Catootje met als biologische moeder Katrijn. Dit ei is onder Kaatje gegaan op het moment dat het bijna uitkwam. Het kuikentje is op 3-7-2012 uitgekomen. De datum waarop het haantje weg gegaan is niet duidelijk. Wel is het zo dat het samen met het haantje van Nina en Catootje is weg gegaan.

Caren werd broeds op 16-4-2012. Ze broedde op twee eendeneieren en op drie eitjes van haarzelf. Helaas zijn geen van alle eieren uitgekomen. Ze zouden op 17-5-2012 moeten uitkomen. Op maandag 21-5-2012 heeft ze kuikens gekregen. Drie cochin krieltjes in verschillende kleuren. Ze heeft ze goed opgevoed en op vrijdag 29-6-2012 zijn ze terug gegaan naar de fokker.