Neena

06-01-15-11.jpg

Standaardgevens:
Naam
: Neena
Soort: Kip.
Ras: Chabo
Geboortedatum: 15-7-2013

Uiterlijke indicatie:
Kleur:
Blauw.
Pootkleur: grauw/grijs.
Snavelkleur: grauw/grijs.
Kamkleur: purper.
Kamsoort: Rozenkam.

 

 Extra:

Rangpositie: Gemiddeld.
Hoogte rangpositie: 5de .
Aantal nesten uitgebroed: 1x '14, 0x '13.
Kleureieren: Créme.
Surrogaatmoeder: Nina.
Ei onder Surrogaatmoeder: 26-06-2013.
Biologische moeder: Nina, chabo
Biologische vader: Kasper, Wyandotte kriel.

Hoe kwam ze bij mij terecht?
In 2013 heeft  haar moeder Nina op haar eigen eieren gebroed. Deze kwamen uit. Hier zat 1 blauw kuikentje tussen. Omdat Nina wel vaker kuikens van haarzelf had, maar nog nooit een hen tussen zat, hoopte ik op een hen. Want Nina was toen ook al zeven jaar. Het houdt een keer op. Dus ik hoopte dat er nu eindelijk een hen tussen zat zodat er nog een nakomeling van Nina kon blijven. En dat is gebeurd. En zo ontstond Neena.

Mijn ervaringen met Neena:
Neena is een aanwezig dametje, loopt veel heen en weer te rennen en is net als haar moeder in haar hoogtijd. Neena is niet vervelend, ze valt niemand lastig, maar wil er wel bij horen. Ze heeft wel een soepelere start gehad dan haar moeder. Door haar iets grotere houding kan zij zich beter verweren en daar door is zij erin geslaagd gelijk een redelijke positie te stabiliseren.

Bijzondere aan Neena:

Neena is een bijzonder omdat dit wellicht de laatste keer is dat haar moeder Nina nog kuikens kan krijgen. Dit is nooit zeker te zeggen natuurlijk. Maar haar moeder was in 2013 al aardig op leeftijd en had nog nooit een hen gekregen, enkel haantjes.


Stamboom:

Hieronder is de stamboom van Neena te downloaden.

Word
Stamboom Neena
Word [15.5 KB]
Download (2 downloads)