Caren

dscf2048-kopie_large.jpg

Standaardgevens:
Naam: Caren.
Soort: kip.
Ras: Kruising.
Geboortedatum: 08-08-2009.

Uiterlijke indicatie:
Kleur: miskleur; grotendeels bruin/buff met zwartevlekken en wit/gele vlekken. Einde staart veren vrijveel zwart. Pootbevedering.
Pootkleur: grauw/grijs/blauw.
Snavelkleur: geel.
Kamkleur: rood.
Kamsoort: enkel.

 

 

Extra:
Rangpositie: laag.
Hoogte rangpositie: 4de.
Aantal nesten uitgebroed: 2x '14, 2x '13, 2x ’12, 2x ’11, 1x ’10.
Kleureieren: Licht bruin.
Surrogaatmoeder: Catootje, chabo.
Ei onder Surrogaatmoeder: 22-07-2009.
Biologische moeder: Catootje, chabo.
Biologische vader: Henry, Nederlandse sabelpoot kriel (patrijs bont).

Hoe kwam ze bij mij terecht?
In 2009 heb ik tijdelijk een sabelpoot haan op gevangen en deze haan heeft haar moeder Catootje bevrucht. Na dat de haan weer weg was en Catootje broeds werd, samen met Katrijn en Nina, zijn er apart gekleurde kuikens uitgekomen. Caren had een bruinige kleur, en werd als snel een heel leuk klein chabo achtig hennetje met pootbevedering.

Mijn ervaringen met Caren:
Caren is net als Catootje niet zo slim. Wel komt ze al een stuk slimmer over dan haar moeder. Ze is prachtig uitgegroeid tot een duidelijk chabo kruising sabelpoot. Een normaal formaat kipje zonder de chabo typerende korte pootjes, met pootbevedering en een sabelpoot houding. Ze trok mij vooral aan door haar mooie kleurtjes, beetje porselein achtig. Ze heeft, in tegenstelling tot haar moeder, het eerste nest goed groot gebracht en de nesten daarna waren alleen nog maar beter! Ook heeft ze in het eerste nest 3 eendjes gehad. Deze accepteerde ze gelijk. En als ze samen met haar moeder Catootje kuikens heeft dan schreeuwt ze de hele boel bij elkaar, daarmee bedoel ik het waarschuwen van de kuikens bij maar ook het minste onrust. Maar ze is gelukkig geen uitbreker zoals haar half zus Katinka was.

Bijzondere aan Caren:
Ze trok mij aan door haar leuke kleur. Ze was ontzettend leuk met al die porselein achtige kleurtjes en is nu prachtig uitgroeit! Haar karakter is nu uitgesproken wat helpt bij het passen in deze groep met zoveel sterke karakters.

 

Stamboom:
Hieronder is de stamboom van Caren te downloaden!

Word
Stamboom Caren
Word [14.7 KB]
Download (1 download)