Catootje

dscf8750-kopie_large.jpg

Standaardgevens:
Naam: Catootje.
Soort: Kip.
Ras: Chabo
Geboortedatum: 27-7-2006

Uiterlijke indicatie:
Kleur: Miskleur; grotendeels wit, met in nekveren gelige gloed. In staart en hals/nek bevedering zwarte vlekken. Vleugel einden hebben licht bruine/gele gloed.
Pootkleur: Geel.          
Snavelkleur: Geel.
Kamkleur: Rood.
Kamsoort: Enkelkam.


Extra:
Rangpositie: Middel.
Hoogte rangpositie: 3de.
Aantal nesten uitgebroed: 1x '14, 2x '13, 1x '12, 1x '11, 2x ‘10, 2x ’09, 2x ’08, 1x ‘07
Kleureieren: wit/crème.
Surrogaatmoeder: Katrien, newhampshire kriel.
Ei onder Surrogaatmoeder: 06-07-2006.
Ei gekregen op: 05-07-2006.

Hoe kwam ze bij mij terecht?
Toen in 2006 Katrien broeds werd heb ik via een advertentie op het kippenforum gevraagd naar eieren. Eieren van het ras Chabo. Er werd door iemand op gereageerd en ik kon ze zo uit de stad Groningen ophalen. Thuis eventjes de eieren laten “rusten” en daarna onder Katrien. Toen naar 20 dagen de eieren uitkwamen liepen daar een aantal hele kleine kuikentjes rond met nog kleinere en korte pootjes dan normaal. En eentje was wit met zwarte stipjes. Dit kleintje was erg leuk door al die stipjes!

Mijn ervaringen met Catootje:
Dit is in mijn ogen een van de domst overkomende hennetjes van allemaal. Ze stond enkel boven haar zusje Nina toen ze jonger waren. Ze laat zich snel wegjagen, en eerste keer broeds was een ramp. Ze liet haar kuikens met 2 weken alweer lopen. Maar naar jaren is dat verandert. Ze is nog steeds niet erg hoog in rang maar heeft gelukkig nu meerdere hennen onder zich. Dit lijkt haar zelfverzekerder te maken. Maar helaas heeft de dappere Nina haar naar twee jaren toch onder zich gewerkt. Ze is in de jaren lichter geworden en heeft enkel nog wat zwarte stipjes in haar hals en op haar staart. Ze is nu een goede moeder en houdt dit hele tijd vol! Ze moest het dus gewoon even leren! En uiteindelijk is het dus goed gekomen met Catootje.

Bijzondere aan Catootje:

Catootje heeft zich waanzinnig aangepast wat betreft opvoeden van haar kuikens. Als ze net als zomer 2010 tien broeds is samen met haar dochter Caren en ze hebben samen kuikens dan voeden ze die netjes samen op. Het zijn dan echte schreeuw lelijkerds! Inmiddels door de jaren heeft ze wel functie van ouderling en houdt ook deze puberende jongens en meisjes in het gareel.

 

Stamboom:

Catootje haar stamboom is hier onder te downloaden!

Word
Stamboom Catootje
Word [14.8 KB]
Download (0 downloads)