Kaatje

afbeelding-739-kopie_large.jpg

Standaardgevens:
Naam: Kaatje.
Soort: kip.
Ras: Hollandse kriel.
Geboortedatum: 10-06-2008.
Overleden: 15-08-2014.
Leeftijd geworden: 6 jaar, 1 maanden en 25 dagen

Uiterlijke indicatie:
Kleur: patrijs.
Pootkleur: blauw.
Snavelkleur: blauw.
Kamkleur: rood.
Kamsoort: enkel.

 

Extra:
Rangpositie: laag.
Hoogte rangpositie: 5de.
Aantal nesten uitgebroed: 0x '14, 1x '13, 1x ’12, 1x ’11, 1x ’10, 1x ’09.
Kleureieren: wit.
Surrogaatmoeder: Toos, sebright.
Ei onder Surrogaatmoeder: 21-5-2008.
Ei gekregen op: 21-5-2008.

Hoe kwam ze bij mij terecht?

In 2008 werd eerder Toos broeds. En een paar dagen later ook Katrijn. Ik heb toen van een bekende fokker Hollandse kriel patrijs eieren gekregen en die heb ik onder de dames gedaan. Toen naar 20 dagen bij Toos kuikens uit kwamen liet ik ze lopen. Helaas waren, door de warmte, na 3 dagen al haar kuikens dood. In die tijd had Katrijn ook al één kuiken. Toos die heeft toen aldoor Katrijn weg gejaagd en zo kleine Kaatje in gepikt. Kaatje wou in het begin wel naar Katrijn maar dan rende Katrijn weg omdat Toos Kaatje volgde. Naar een tijdje heeft Katrijn en Kaatje het opgegeven en is Katrijn weer broeds geworden.

Mijn ervaringen met Kaatje:
Toos heeft Kaatje super opgevoed. Toos was toen op een na hoogste hen in rangorde dus kon en mocht alles maken en iedereen weg jagen. Toenmalig leidster Katrien hielp Toos mee met opvoeden. Dus Kaatje kreeg van de twee hoogste dames voer en verdediging. Toen Katrien dood was en Toos geen moeder meer was, wat wel 20 week heeft geduurd, moest Kaatje enorm wennen. Ze heeft een tijd geprobeerd haar moeder onder zich te stellen, maar toen Toos weer broeds werd heeft ze Kaatje op haar plek gezet. Kaatje was een enorm druk hennetje, op vorige locatie hield ze ervan via duivensluisje naar buiten te gaan om stiekem rond te rennen in de tuin. Ze pestte vaak andere onderdaniger hennen en pakte hun eten af. Nou ja pesten, meer op hun plek zetten, maar dan heel veel. Ze was een goed moedertje maar moest eerst even wennen dat die kleine dingetjes waar zij voor moest zorgen, haar kuikens, niet gelijk mee rennen. Gelukkig leerde ze dit goed geleerd en liep ze niet meer zomaar bij ze vandaan. Omdat ze zo bewegelijk was heb ik weleens over na gedacht haar naar een boerderij te doen. Maar dat heb ik nooit door gezet. Gelukkig maar want op de nieuwe locatie kreeg ze flink de ruimte. Kaatje was bij vorige hanen vaak het lievelingetje. Maar helaas voor haar was Nina dat bij Kasper.

Bijzondere aan Kaatje:
Door dat ze zo druk was zat ze nooit stil. Je kon dan ook uren kijken hoe ze alles onderzocht en alle insecten wilde opsporen. En daarbij haalde ze altijd de tuin over hoop. Op de nieuwe locatie was het voor Kaatje allemaal wat beter. Ze kon haar energie goed kwijt en was al aardig wat rustiger geworden, tot op punt dat ze soms helemaal weg viel tussen al dat wilde jonge spul dat er sindsdien was bij gekomen.


Stamboom:

Hieronder kun je de stamboom van Kaatje downloaden!

Word
Stamboom Kaatje
Word [14.9 KB]
Download (2 downloads)