Kasper

kopie-van-dscf2028-kopie_large-1.jpg

Standaardgevens:
Naam: Kasper.
Soort: Kip.
Ras: Wyandotte kriel / kruising.
Geboortedatum: 20-05-2009.

Overleden: 17-11-2014.

Leeftijd geworden: 5 jaar, 5 maanden en 27 dagen

Uiterlijke indicatie:
Kleur: Witte hals, rood tot aan staart en dan blauwe staartveren en vleugelpunten.
Pootkleur: geel.           
Snavelkleur: geel.
Kamkleur: rood.
Kamsoort: rozenkam.

 

 

Extra:
Rangpositie: Hoog.
Hoogte rangpositie: 1de.
Aantal nesten uitgebroed: N.v.t
Kleureieren: N.v.t.
Surrogaatmoeder: Onbekend.
Ei onder Surrogaatmoeder: Onbekend.
Gekocht op: 17-5-2010.

Hoe kwam hij bij mij terecht?
In mei van 2010 vond ik langs de weg bij stadspark in Groningen een haan. Gewikkeld in een net. Deze heb ik toen meegenomen. Het was een bassette kriel haan, kwartel kleur. Hij zag er, op wat kapotte veren na, goed uit. Helaas zat hij wel onder de luizen dus moest hij ontluisd worden. Naar een aantal dagen was hij klaar om weg te gaan maar ik kon hem niet kwijt. De manier dat mijn dames waren veranderd was erg leuk, ze waren rustiger. Dus heb ik met de buren afsproken dat hij mocht blijven, maar dat als hij overlast veroorzaakte dat hij gelijk weg zou gaan. Nou was er bijna geen overlast, maar de haan liep over mijn kuikens heen omdat hij driftig de hennen wou treden (paren). Helaas moest hij daarom weg, gelukkig kon ik hem ruilen. Ruilen tegen Kasper. Kasper komt bij een meisje uit Briltil weg, dat ligt vlakbij Zuidhorn in provincie Groningen. Sinds dien was Kasper. Kasper was een haan van het ras wyandotte kriel!

Mijn ervaringen met Kasper:
Kasper was vrij jong en smal toen ik hem kreeg. Hij was net een jaar geweest en duidelijk nog een puber. Hij was heel erg driftig en zag er meer uit als een forse hen die andere hennen lastig viel. Sinds Kasper in de rui is geweest is hij veranderd qua kleur, maar ook qua bouw en gedrag. Hij was toen echt een sierlijke haan, en zo gedroeg hij zich ook. Hij was voortreffelijk als het gaat om verleiden van zijn dames en helpen opvoeden van kroost. Hij stond zijn eten net zo lief af aan zijn nageslacht, als aan zijn dames. Hij was heel erg alert en liet gelijk weten als er gevaar dreigde. Tegenover mensen was hij nog wat schuw, maar dat is later er helemaal uit gegaan. Het was eigenlijk de perfecte haan. Niet te macho niet te soft gewoon precies goed. Hij heeft geleerd dat hij zijn groep moet beschermen. Dus als er een kat aan kwam rennen dan probeerde hij zijn angst te onderdrukken en de kat aan te vallen. Dit ging niet altijd even goed. Hij was niet zo leuk tegen andere hanen, en grotere hennen vind hij maar niets.

Bijzondere aan Kasper:

Kasper was een dominante haan. Hij dulde opzich wel andere hanen, maar vloog altijd door de ren achter ze aan als ze een hen aanraakten. Hij ging zelfs knokpartijen met grote jersey giant haan niet uit de weg. En hij is de langst gebleven haan. 

Stamboom:

Hieronder is stamboom van Kasper te downloaden!

Word
Stamboom Kasper
Word [14.7 KB]
Download (3 downloads)