Kathelijn

06-01-15-1-4.jpg

Standaardgevens:

Naam: Kathelijn.
Soort: Kip.
Ras: Kruising.
Geboortedatum: 13-04-2013. 

Uiterlijke indicatie:

Kleur: Licht zalm.
Pootkleur: geel.  
Snavelkleur: geel.
Kamkleur: rood.
Kamsoort: rozenkam.

 

 

 

Extra:

Rangpositie: Gemiddeld.
Hoogte rangpositie: 3de .
Aantal nesten uitgebroed: 1x '14, 0x ’13.
Kleureieren: Licht bruin.
Surrogaatmoeder: Katrijn."
Ei onder Surrogaatmoeder: 23-03-2013.
Biologische vader: Kay, faverolle kriel.
Biologische moeder: Katrijn, wyandotte kriel.

Hoe kwam ze bij mij terecht?
In 2013 werd moeder Katrijn broeds. De jonge haan Kay heeft voor goede bevruchting gezorgd en zo ontstond Kathelijn. Kathelijn was samen met 2 zusjes en een broertje even het moment voor Katrijn.

Mijn ervaringen met Kathelijn:
Kathelijn was een van drie zusters, maar omdat zij de grootste was en de mooiste kleur droeg wilde ik haar graag houden. Kathelijn is een grote hen, groter dan haar moeder was en op dit moment de op één na grootste hen in pluimveestalveerkracht. Kathelijn is prachtig uitgegroeid. Ze heeft een sterk karakter net als haar moeder had. Maar door invloed van haar vader Kay heeft ze langere vleugels dan haar moeder. Ze heeft de bouw dus meer van haar vader. Ze klimt dan ook graag in bomen, zoals Katrijn dat ook altijd deed toen ze jong was. Ze heeft eigenlijk hetzelfde gedrag als haar moeder had. Sterk aanwezig, overheersend maar zeker niet gemeen.

Bijzondere aan Kathelijn:

Katrijn was voor haar ras erg groot. Kay is ook een grote haan. Wat heeft geresulteerd in een grote Kathelijn. Fantastisch mooi dier. Voor mij is ze zo leuk omdat Katrijn al eerder een dochter heeft gehad, en deze is met twee jaar overleden. Dat vond ik eeuwig zonde en ben blij dat Katrijn nu kans heeft gehad om toch weer nakomeling te geven.


Stamboom:

Hieronder is de stamboom van Kathelijn te downloaden!

Word
Stamboom Kathelijn
Word [15.2 KB]
Download (0 downloads)