Cathy

06-01-15-1-3.jpg

Standaardgevens:
Naam: Cathy.
Soort: kip.
Ras: Kruising.
Geboortedatum: 13-08-2012.

Uiterlijke indicatie:

Kleur: Buff blauw-columbia (kleuronzuiver). Pootbevedering.
Pootkleur: geel.
Snavelkleur: geel.
Kamkleur: rood.
Kamsoort: Rozenkam. 

 

Extra:

Rangpositie: Hoog.
Hoogte rangpositie: 5de.
Aantal nesten uitgebroed: 2x '14, 2x '13, 0x ‘12.
Kleureieren: creme/Licht bruin
Surrogaatmoeder: Caren, kruising chaboxsabelpoot kriel.
Ei onder Surrogaatmoeder: 22-07-2009.
Biologische moeder: Caren, kruising chaboxsabelpoot kriel.
Biologische vader: Kasper, wyandotte kriel.

Hoe kwam ze bij mij terecht?
In 2012 heeft Caren gebroed op haar eigen eieren. Dit was onverwacht want ik had niet door dat ze broeds werd. Toen de ik het ontdekte was het al bijna zover dat ze uitkwamen. Uit de groep van de 7 kuikens was er 1 met pootbevedering. Ik heb dan ook gelijk gezegd, als het een hennetje is mag ze blijven. En uiteindelijk bleek het dus een hennetje te zijn. Dus mocht ze blijven.

Mijn ervaringen met Cathy:
Cathy was de grootste hen uit het nest, en heeft een eigen willetje. Zoals verwacht laat ze zich meer gelden dan haar moeder en oma. Ze is een stuk aanweziger en vooral dominanter. Ze heeft de bouw van haar vader, de wyandotte bouw. Maar ze heeft wel een kleinere bouw dan haar vader en haar staart is anders. Wel heeft ze zijn karakter. Net zoals haar vader was, is Cathy een hele pittige. Ze heeft in no-time een flink aantal hennen onder zich gewerkt in rang orde. Waaronder haar moeder en haar oma. Ze beschermt haar kuikens heftig tegen katten en andere dieren.

Bijzondere aan Cathy:
Cathy trok mij aan door haar bouw en door de pootbevedering. Ook omdat ze groter was dan de anderen. Ook trekt ze mij aan omdat ze op haar overleden tante Katinka lijkt. Die had dezelfde bouw. Hoewel ze niet zo groot is en een andere kleur heeft herinnert ze me vaak wel aan haar.


Stamboom:
Hieronder is de stamboom van Cathy te downloaden!!

Word
Stamboom Cathy
Word [15.4 KB]
Download (2 downloads)