Katinka

dscf8706-kopie_large.jpg

Standaardgevens:
Naam: Katinka.
Soort: kip.
Ras: Kruising.
Geboortedatum: 09-08-2009.
Overleden: 06-03-2012.
Leeftijd geworden: 2 jaar, 6 maanden en 29 dagen.

Uiterlijke indicatie:
Kleur: miskleur; vuilwit, tegen grijs aan, met pootbevedering. Hier en daar een zwarte veer o.a. in hals.
Pootkleur: blauw.
Snavelkleur: blauw.
Kamkleur: rood.
Kamsoort: rozekam.

 

Extra:
Rangpositie: laag.
Hoogte rangpositie: 4de (voor dood)
Aantal nesten uitgebroed: 2x ’11, 1x ’10.
Kleureieren: Licht bruin
Surrogaatmoeder: Katrijn, Wyandotte kriel.
Ei onder Surrogaatmoeder: 22-07-2009.
Biologische moeder: Katrijn, Wyandotte kriel.
Biologische vader: Henry, Nederlandse sabelpoot kriel (patrijs bont).

Hoe kwam ze bij mij terecht?
In 2009 heb ik tijdelijk een sabelpoot haan op gevangen, deze haan heeft haar moeder Katrijn bevrucht. Na dat de haan weer weg was en Katrijn broeds werd, samen met Catootje en Nina, zijn er bij Katrijn allemaal haantjes uitgekomen. Gewone witte wyandotte kriel met hier en daar wat stipjes en pootbevedering. Maar er liep een kleintje rond dat een zwart snaveltje had. Ik vond en vind haar prachtig door haar parelgrijs/vuilwitte kleur en haar aparte bouw. Dus besloot ik dat ze samen met haar half zus Caren mocht blijven. Ze was tevens het enige hennetje van Katrijn in dat nest.

Mijn ervaringen met Katinka:
Katinka was het evenbeeld van haar moeder. Ze was iets kleiner en vooral smaller, maar had het zelfde geweldige karakter. Ze was dominant en zorgde heel goed voor haar kroost. Als ze broeds was dan hoefde ik enkel het hok open te doen om dat te horen. Ze klom vaak op de planken die bedoeld zijn voor de duiven, en ze was het meester brein achter het ontsnappen uit de duivensluis. Wel wist ze dat als ik haar terug de ren in dwong ze ook moest omdat ik haar anders zou vangen! Ze deed dat dan ook altijd netjes. Ze legde hele leuke bruinig getinte rond eitjes. Ze was zeker mooi uitgegroeid en was heel apart met haar pootbevedering en haar wyandotte bouw.

Bijzondere aan Katinka:
Voornamelijk haar uiterlijk trok mij aan. Je ziet dat ze afstamt van wyandotte kriel, maar smallere vorm en pootbevedering maakte haar toch heel anders. Ook had ze een zwart/grijze snavel. En haar karakter was precies zoals die van haar moeder Katrijn.

 

Stamboom:

Hieronder is de stamboom van Katinka te downloaden!

Word
Stamboom katinka
Word [15.0 KB]
Download (3 downloads)