Katrien

dfgdsfg-dsfg3_large.jpg

Katrien is mijn allereerste kip! Ze is helaas niet meer maar ze verdient wel een plekje op deze site. Katrien overleed op 09-11-2008.

Standaardgevens:

Naam: Katrien.
Soort: Kip.
Ras: New Hampshire kriel.
Geboortedatum: 15-03-2002 (gegevens zijn indicatie).
Overleden: 09-11-2008.
Leeftijd geworden: 6 jaar, 7 maanden en 25 dagen.

Uiterlijke indicatie:
Kleur: roodbruin.
Pootkleur: geel.
Snavelkleur: geel.
Kamkleur: rood.
Kamsoort: enkelkam.

 

Extra:
Rangpositie: Hoog.
Hoogte rangpositie: 1de (positie voor dat ze ziek werd)
Aantal nesten uitgebroed: 0x ’08, 0x ’07, 1x ‘06.
Kleureieren: Bruin.
Surrogaatmoeder: onbekend.
Ei onder Surrogaatmoeder: onbekend.
Gekocht: Precieze datum onbekend, in 2004.

Hoe kwam ze bij mij terecht?
Katrien heb ik gekocht in 2004, naar dat ik aan mijn tante heb gevraagd of ik bij haar in het kippenhok kippen mocht bij plaatsen. Dat mocht dus vond ik Katrien en haar zus op marktplaats. Ze is van het ras new Hampshire kriel welke zeer goed leggen, en ook nog eens vrij forse eieren.

 Bij mijn tante heb ik haar geplaatst en naar niet te veel strubbelingen kon ze daar nog een jaar rond lopen.
 Eind 2005 vijf wou mijn tante stoppen met kippen houden en vroeg ze mij of ik de kipjes mee wou. Ik wou dit erg graag en heb, naar een tijdje smeken bij mijn vader, uiteindelijk drie dames mee gekregen. Helaas was het zusje van Katrien toen al niet meer, die heeft zich doodgebroed.

Mijn ervaringen met Katrien:
Katrien was een hele rustig hen, en totaal niet druk. Ze leek altijd heel ontspannen en was heel makkelijk qua hanteren. Ze is altijd nummer 1 geweest. Ze is een groot aantal jaar de leidster geweest in het hok.

Uiteindelijk heb ik Katrien op 6 jarige leeftijd eigenhandig uit haar lijden verlost. Ze had erg veel last van haar poten en werd erg mager. Ik heb nog van alles geprobeerd maar niets hielp, en toen Katrien zelfs door de anderen gepest werd vond ik het wel mooi geweest. 

Bijzondere aan Katrien:
Zonder Katrien waren er een groot aantal dames niet geweest!
 Sterker nog doordat Katrien in 2006 broeds was, wat zelden voorkomt bij dit ras, heeft ze Catootje en Nina uitgebroed. Vervolgens heeft Nina Katrijn groot gebracht, Catootje Caren en Katrijn vervolgens weer Kaatje en Katinka. Wat dus inhoudt dat zonder Katrien Nina, Catootje, Caren, Katrijn, Katinka en Kaatje er niet waren geweest. Vandaar dat alle namen afgeleid zijn van de naam Katrien.

Ook heeft Katrien altijd voor andermans kuikens gezorgd, ze ging dan zomaar ineens kloeken, moeder spelen, en gaf de kuikens haar eten en bescherming, een hele bijzondere dame dus! En daarom verdient ze zeker een plekje op deze site!

Stamboom:

Hieronder is de stamboom van Katrien te downloaden!

Word
Stamboom Katrien
Word [14.9 KB]
Download (1 download)