Katrijn

dscf8397-kopie_large.jpg

Standaardgevens:
Naam: Katrijn.
Soort: Kip.
Ras: Wyandotte kriel.
Geboortedatum: 26-07-2007.
Overleden: 17-11-2014.

Leeftijd geworden: 7 jaar, 3 maanden en 21 dagen
Uiterlijke indicatie:
Kleur: Wit.
Pootkleur: geel.           
Snavelkleur: geel.
Kamkleur: rood.
Kamsoort: rozenkam.

 

 

 

Extra:
Rangpositie: Hoog.
Hoogte rangpositie: 2e.
Aantal nesten uitgebroed: 1x '14, 1x '13, 0x’12, 1x ’11, 0x ’10, 1x ‘09, 1x ’08.
Kleureieren: Licht bruin.
Surrogaatmoeder: Nina.
Ei onder Surrogaatmoeder: 05-07-2007.
Ei gekocht op: 05-07-2007.

Hoe kwam ze bij mij terecht?
In 2007 werden Nina, Nienke en Catootje broeds. Via een advertentie op marktplaats heb ik eieren van witte wyandotte kriel opgehaald. Eenmaal thuis heb ik de eieren verdeeld onder de drie dames. De kuikens die eruit kwamen waren druk en liepen overal en nergens door de tuin en zelfs bij de buren. Een dame was van begin af aan al groter. Ze had ook met drie week haar verenpak zo goed als compleet. Ze viel mij hierdoor erg op en ik besloot dat ik haar graag wou houden. Dit was dus de kleine Katrijn.

Mijn ervaringen met Katrijn:
Katrijn was een lompe maar zeker geen domme dame. Ze kon welliswaar over haar eigen poten struikelen maar op het moment dat ze iets wou dan was ze toch een van de slimsten. Ze heeft in haar eerste jaar twee keer een nest uitgebroed. De eerste keer Kaatje, helaas voor haar heeft Toos toendertijd Kaatje als kuikentje van Katrijn gestolen omdat Toos haar eigen kuikens door de warmte gestorven waren. Katrijn is naar anderhalve week weer opnieuw gaan broeden en heeft toen met succes negen cochin kriel uitgebroed en groot gebracht. Doordat andere kippen haar kuikens weleens weg pikt raakte Katrijn zo gefrustreerd dat ze Nina, Catootje en Nienke(ook een chabo) naar beneden heeft gewerkt in rangorde. Omdat er naar die tijd ook dames bij gekomen zijn, uit nesten, was ze uiteindelijk een van de hoogste in rang.
Wat betreft katten was Katrijn het dapperste van alle maal. Ze was natuurlijk het grootste en ze wijkte zelden voor een kat. Momenten dat ze broeds was of dat ze kloek was hebben we haar al vaak genoeg op een kat zien duiken en die kat zien verdwijnen onder laag met witte veren.

Bijzondere aan Katrijn:

Katrijn was voor haar ras erg groot. Ze woog rond de anderhalve kilo en stond erg hoog op haar poten en erg breed. Dit komt doordat haar vader een erg groot dier was. Katrijn was hoofdhen in haar clan, niet alleen dat, ook nog eens hoofdhen van gehele pluimveestal.


Stamboom:
Hieronder is de stamboom van Katrijn te downloaden!

Word
Stamboom Katrijn
Word [14.9 KB]
Download (1 download)