Nina

nnnnina_large.jpg

Standaardgevens:
Naam: Nina.
Soort: Kip.
Ras: Chabo
Geboortedatum: 27-7-2006

Uiterlijke indicatie:
Kleur: Zilverhalzig zwart.
Pootkleur: grauw/grijs, korte poten.
Snavelkleur: grauw/grijs.
Kamkleur: purper.
Kamsoort: Enkelkam.

Extra:
Rangpositie: Hoog.
Hoogte rangpositie: 2de.
Aantal nesten uitgebroed: 0x '14, 1x '13, 1x ’12, 1x ’11, 1x ’10, 1x ’09, 0x ’08, 1x ‘07
Kleureieren: wit/crème.
Surrogaatmoeder: Katrien, newhampshire kriel.
Ei onder Surrogaatmoeder: 06-07-2006.
Ei gekregen op: 05-07-2006

Hoe kwam ze bij mij terecht?
Toen in 2006 Katrien broeds werd heb ik via een advertentie op het kippenforum gevraagd naar eieren. Eieren van het ras Chabo. Er werd door iemand op gereageerd en ik kon ze zo uit de stad Groningen ophalen. Thuis eventjes de eieren laten “rusten” en daarna onder Katrien. Toen naar 20 dagen de eieren uitkwamen liepen daar een aantal hele kleine kuikentjes rond met nog kleinere en korte pootjes dan normaal. En eentje was zwart met wit, deze had kleinste pootjes van de zes. Dit kuikentje werd later Nina.

Mijn ervaringen met Nina:
Nina is echt een beetje verhaal apart. Jaren lang was dit in mijn ogen het domste en het meest onderdanige kipje dat ik ooit had gezien. Ze liet zich weg jagen bij alles, als ze broeds was werden haar kuikens ingepikt door andere hennen en duurde het maar even en Nina was weer broeds af. Maar ineens in de winter van 2008 op 2009 was daar een verandering. Nina werd wat grover en ze kreeg een grotere kam en een mooiere verenkleed. Ik dacht dat dit kwam omdat Kaatje nu groot was en nu laagste in rang was. Maar ineens was Nina baas over Catootje, haar zus. Heel raar, maar goed prima toch. En niet veel later viel mij op dat Nina Truus en Toos weg joeg. Dit maakt Nina alleen nog maar mooier, ze kreeg een ruimere verenkleed, en ziet er sindsdien zeer goed uit. Dus dat schuwe lelijke onzekere eendje had ineens zich ontpopt tot een prachtige zwaan om het zomaar even te noemen. Ze kreeg in jaar 2009 nest kuikens en die werden voortreffelijk opgevoed. Het is dus goed gekomen met kleine Nina. Tegenwoordig is Nina een van de leidsters van de groep en heeft een taak als ouderling om samen met haar zus Catootje de bende in goede orde te laten lopen. Dit doet ze dan ook zeker.

Bijzondere aan Nina:

Nina heeft erg korte pootjes en een zeer goede bouw. Als ik een fokker moet geloven had deze dame een U gehad op shows. En dat blijkt goed te vallen bij de heren, want Nina was Kasper zijn lievelingetje


Stamboom:

Hieronder is het stamboom van Nina te downloaden!

Word
Stamboom Nina
Word [15.2 KB]
Download (1 download)