Toos

tooskuikens1_large.jpg

Standaardgevens:
Naam: Toos.
Soort: Kip.
Ras: Sebright.
Geboortedatum: 11-5-2004 (gegevens zijn indicatie).
Overleden: 27-1-2011
Leeftijd geworden: 6 jaar, 8 maanden en 16 dagen

Uiterlijke indicatie:
Kleur: goud zwartgezoomd.
Pootkleur: blauw.
Snavelkleur: blauw.
Kamkleur: rood/paars.
Kamsoort: rozekam.

Extra:
Rangpositie: Hoog.
Hoogte rangpositie: 1de.
Aantal nesten uitgebroed: 0x ’10, 1x ’09, 1x ’08, 1x ’07, 1x ‘06.
Kleureieren: crème.
Surrogaatmoeder: onbekend.
Ei onder Surrogaatmoeder: onbekend.
Gekocht: 29-03-2006.

Hoe kwam ze bij mij terecht?
Toen ik in 2005 de kippen van mijn tante kreeg zaten daar 2 andere dames bij. Helaas overleed een van deze dames begin 2006, en zo mocht ik dus er een bij, maar een werd twee. Truus en Toos werden allebei samen opgehaald vanuit een klein plaatsje vlakbij Nienoord in de provincie Groningen. Ze is van het ras Sebright.

Mijn ervaringen met Toos:
 Toos was op zich een hele rustig hen, maar ze kon zich wel heel druk maken. Ze was wel de slimste van de twee zusjes en zeker als ze broeds was, was het een hele pittige dame en een zeer goede en beschermende moeder. Ze was naar het overlijden van Katrien een poosje de leidster geweest maar dat beviel volgens mij niet. Nina heeft daarna de rol vrij snel overgenomen. En daar leek ze vrede mee te hebben Qua karakter was ze tegenover andere kippen een pittige tante! Ze liet zich echt niet zomaar door een ander op kop zitten. Toos was van 2004 en is dus bijna zeven jaar geworden.

Bijzondere aan Toos:

 Toos was echt een van de beste moeders. Wellicht dat dit komt door haar ervaring. Ze hield het echt maanden lang vol, en riskeerde haar leven voor haar kroost, ik had haar al meerdere keren katten zien verjagen en zelfs eens een kraai afgeweerd die in de aanval ging. Toos heeft in 2008 Kaatje overgenomen van Katrijn als jong kuiken omdat haar eigen kuikens van de hitte zijn dood gegaan. Katrijn mocht niet meer bij Kaatje in de buurt komen en is dus uiteindelijk nog maar een keer broeds geworden.


Stamboom:

Hieronder is de stamboom van Toos te downloaden!

Word
Stamboom Toos
Word [15.2 KB]
Download (3 downloads)